Tandsten hos hest

Tandsten ses typisk på fortænderne, hvor det vil sidde mellem tænderne som en fyldning. Det kan også sidde på eksempelvis hjørnetænderne, som kan være dækket af et brunligt lag.
Tandsten er en udfældning af nogle mineraler, som er noget vi ser ved visse heste. Det varierer alt efter mineralsammensætningen i hestens spyt, og kan også påvirkes af mineralsammensætningen i foderet.

Tandsten kan udvikle sig til tandkødsbetændelse!

Det er vigtigt at holde øje med tandsten hos sin hest, da det kan udvikle sig til tandkødsbetændelse. Problemet kan også udvikle sig til en lidelse kaldet EORTH, der minder om paradentose hos mennesker. Lidelsen er smertefuld og består i, at hesten får en rodinfektion. Infektionen gør at tænderne, og tandknoglen omkring tænderne bliver angrebet, hvorefter hesten risikerer at tabe fortænderne. For at vurdere om hesten er plaget at lidelsen, kræver det at dyrlægen tager røntgen af tænderne

Hvad kan du selv gøre?

Har hesten kun en smule tandstensbelægning på hjørnetænderne, kan du selv tage en fladtang og forsigtigt klemme omkring hjørnetanden. Det vil få belægningen til at krakelere, hvorefter du let kan fjerne tandstenen.
Er det ikke muligt selv at fjerne tandstenen på fortænderne, bør man få dyrlægen til at fjerne det. 

Spørgmål og svar

Hvis du har lyst til at læse kommentarer til filmen, så klik ind på facebook.

Har du spørgsmål?

>> LÆS MERE OM TANDBEHANDLINGER
>> TJEK PRISER
>> SMS: 22177778
>> SEND EN E-MAIL
>> RING: 22177778 (7:30-8:30)

BLOG & NYT FRA HORSEDOC