Lameness Locator er et computerassisteret bevægelsesanalyse-system. Se filmen, hvis du vi se, hvordan en halthedsundersøgelse med Lameness Locator fungerer.

Nedenfor kan du læse, hvorfor vi har valgt at investere i det, hvad det kan bruges til og lidt om hvordan vi vil bruger systemet.

Hvorfor skal vi have hjælp af en computer?

Halthedsundersøgelse på heste kræver erfaring, tid og nøje iagttagelse. Selv når man gør sig allermest umage, så kan man overse en lille detalje, fordi en hest i bevægelse er mange del-hændelser, der sker på een gang. Nogle gange er det selve den fysiske bevægelse der er vigtig. Andre gange er det en lille tidsforskel i afviklingen af bevægelsen, der er afgørende.

Grunden til at vi som ryttere og dyrlæge fra tid til anden har vanskeligt ved at lokalisere en halthed er at  tingene foregår så hurtigt. Den tid det tager for vores øjne at registrere hændelsen, meddele det til hjernen og tiden det tager for hjernen at bearbejde informationen, forhindrer os i, at få den fulde opfattelse af bevægelsen. Derfor har nogle dyrlæger i samarbejde med nogle ingeniører udviklet et sensor-baseret system. Ved hjælp af en særlig software kan dette system relatere væsentlige dele af et bevægelsesmønster og udforme resultatet som en grafik og nogle simple tal-værdier.

Hvad kan vi bruge systemet til?

Jo, først og fremmest kan vi bruge systemet til alle former for halthedsundersøgelse. Særligt de lavgradige haltheder vil være oplagte mål for undersøgelse. Hér får vi objektive mål for haltheden i form af grafik og tal, som vi så kan bruge. Enten til at vurdere effekten af en blokade eller til at kontrollere om en behandling vitterlig har hjulpet hesten.

Systemet generer en grafik, nogle talværdier og en vurdering af hvilke(t) ben, hesten halter på.

I modsætning til vores øjne, så har teknikken ingen problemer med at håndtere heste, der er halt på mere end et ben. Dette er den anden årsag til at vi har investeret i systemet. Vi håber på fremover at kunne fange disse “sekundære” haltheder. Således at vi kan forbedre behandlingen, give en mere kvalificeret prognose og bedre vurdere det rette tidspunkt for hestens tilbagevenden til normal brug. 

Vi anvender Lameness Locator på hestehospitalet i Århus eller ude ved vores klienter. 

Systemet stiller ikke som sådan større krav til de fysiske forhold på stedet, hvor undersøgelsen finder sted, men i det omfang det er muligt vil vi forsøge at anvende gode og standardiserede forhold, der giver de mest præcise resultater. 

Vi er også så heldig at komme på ridecentre rundt omkring i Østjylland. Her er også er gode forhold til undersøgelse, og det vil være muligt at finde en løsning på et af disse steder, hvis jeres egne faciliteter ikke er så gode.

Vi forventer mig rigtig meget af Lameness Locator. Vi regner med at systemet i rutinemæssig brug vil være med til at give jeres heste en endnu bedre behandling og større chance for at komme sig ovenpå deres skader.

Status

Vi har nu benyttet os af Lameness Locator ved halthedsudredninger i over 2 år. Det er et uvurderligt værktøj. Både ved selve halthedsundersøgelsen, hvor du efter en lagt blkokade kan få et præcis tak på, om blokaden har virket og i så fald. Hvor mange procent.

Det er også et fantastisk værktøj til kontrol og opfølgning efter genoptræning. Efter f.eks. 4 ugers genoptræning efter skade, vil du kunne få helt præcis at vide, om din hest er blevet bedre. Og i så fald. Hvor meget i procent er der sket. Går det i den rigtige retning eller er der stilstand?

Har du spørgsmål?

   >> LÆS MERE OM HALTHEDER
   >> TJEK PRISER
   >> SMS: 22177778
   >> SEND EN E-MAIL
   >> RING: 22177778 (7:30-13:00)

BLOG & NYT FRA HORSEDOC