Hvad er galle?

Galle er en væskeholdig udspilning af en synovial struktur. Den synoviale struktur kan enten være et led eller en seneskede. Disse er beklædt med en speciel slags celler kaldet synoviocytter, som danner ledvæske. Når vi ser galle, er det fordi synoviocytterne har reageret på et traume af en art. Det kan være en belastning, irritationstilstand eller betændelse. Her bliver der dannet mere væske, som er det vi ser som galle.

Galle er et symptom og ikke en sygdom!

I led er galle ofte forbundet med ledskader som slidgigt eller ledmus. Ældre heste kan også få galle i seneskederne på badsiden af kodeledet. Det er sjældent forbundet med ubehag for hesten, og man finder typisk ingen årsag til gallen.
Er hesten også øm, varm og halt skal man reagere. Så kan det være grundet seneskader, skader i ringbåndet eller lignende og kræver opmærksomhed.

Opdager du galle på din hest

Tjek om hesten er varm, øm og halt. Finder du ikke tegn på at hesten er generet af gallen er det ikke akut. En lille uges pause vil i de fleste tilfælde få en sådan galle til at forsvinde. Er den vedholdende, er det en god idé at få det undersøgt af dyrlægen ved lejlighed.

Har du spørgsmål?

>> LÆS MERE OM HALTHEDER
>> TJEK PRISER
>> SMS: 22177778
>> SEND EN E-MAIL
>> RING: 22177778 (7:30-13:00)

BLOG & NYT FRA HORSEDOC