Hvad skal du huske, når din hoppe er drægtig?

[PODCAST NEDERST PÅ SIDEN]

Ligesom ved mennesker, så er drægtighed ikke en sygdom. Ud over almindelig omtanke, er der kun enkelte ting, der adskiller den drægtige hoppe fra alle andre heste.

Ridning

Mange spørger os om det er ok at ride på en drægtig hoppe. Kort sagt så ja, det er helt ok!

Der er dog enkelte ting, som du skal overveje.

Hvis du ønsker, at din hoppe skal deltage i kåring, championater eller lignende samtidig med at du ifoler hende skal du vide:

– at hvis hoppen er let at stresse, kan dette påvirke hoppens mulighed for at komme i fol, eller for at fastholde en tidlig drægtighed.

Men ellers er motion godt!

Fodring

Fodring af drægtige hopper gøres ofte til en videnskab. Men sandheden er efter fores mening,  at hoppen først i den sidste trediedel af drægtigheden for alvor får brug for ekstra energi, protein, vitaminer og mineraler.

Skaf dig et godt tilskudsfoder til drægtige og diegivende hopper, og følg anvisningen på sækken, så kan det ikke gå helt galt.

Vacciner, ormekure og tandraspning

Derudover så skal en drægtig hoppe passes med ormekure, vaccinationer og tandraspning som alle andre heste.

Vaccinationer mod Herpes virus i 5., 7. og 9. drægtighedsmåned beskytter mod virusabort, og tilføjer man en vaccination mod influenza og stivkrampe i 10. måned, vil føllet via råmælken være beskyttet mod disse sygdomme i de første levemåneder.

Tandraspning bør, særligt når det foregår under bedøvelse, finde sted inden hoppen går ind i den sidste trediedel af drægtigheden.

Dette forbehold skyldes en relativt lille risiko for at bedøvelsen vil forårsage en for tidlig igangsætning af folingen.

—> RING ELLER SKRIV, HVIS DU HAR SPØRGSMÅL <—

 

Podcast med dyrlæge Thomas Kock


Lyt med i Apple iTunes her

Lyt med i Spotify her

 

Har du spørgsmål?

>> LYT TIL FLERE PODCASTS
>> TJEK PRISER
>> SMS: 22177778
>> SEND EN E-MAIL
>> RING: 22177778 (7:30-13:00)

BLOG & NYT FRA HORSEDOC